dijous, de desembre 14, 2006

Ara ve Nadal...

Quan arriben aquestes dates compulsives, apressades i opulentes sempre em ve al cap un personatge de ficció: l'agent Smith (Matrix, 1999; Matrix Reloaded, 2003; Matrix Revolutions, 2003). El personatge, interpretat per Hugo Weaving, esdevé no només un flagell per als pobres humans de Sió sinó també un bon maldecap per al propi sistema operatiu que regeix la matriu tecnològica.
L'agent Smith recupera la ufològica llegenda urbana dels homes de negre, convertint-se en una consciència invisible que traspassa l'espai i el temps, sabent-ho tot de nosaltres.
El que em fa relligar personatge i dates és un fragment de la primera pel·lícula, quan Morfeu és fet presoner i interrogat pel nostre amic, que li engalta: "Voldria compartir amb tu una revelació que he tingut en aquest temps. La vaig tenir quan mirava de classificar la vostra espècie. Em vaig adonar que, ben mirat, no sou mamífers. Tots els mamífers d'aquest planeta creen un equilibri lògic amb l'hàbitat natural que els envolta, però els humans no. Els humans us traslladeu a una zona i us multipliqueu. Us multipliqueu fins que tots els recursos s'han consumit i l'única manera de sobreviure és ocupant una zona nova. Hi ha un altre organisme en aquest planeta que segueix el mateix patró. Saps quin és? Un virus. Els humans sou una infecció. Sou el càncer d'aquest planeta. Sou una plaga, ...i nosaltres la cura."
Definitiu. Béstia, però definitiu. Ara bé, Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada