divendres, de maig 25, 2007

Fer angúnia

En Puig d'en Cama publica avui la carta que en Bruno Salter va llegir ahir en roda de premsa. Em consta que el que hi diu és cert. També he pogut saber que al guàrdia urbano al que se li va disparar l'arma, li van trobar la beina de la bala a la cartuxera. Fet i fomut, com deia el Toni Fullat al seu bloc, paguen justos per pecadors. No m'alleuja aquesta explicació, però em sembla que és la que descriu la realitat de forma més ajustada. I no em conforta perquè si la pistola es va disparar mentre era enfundada, vol dir que abans estava a les mans de l'agent (sil·logisme fàcil, oi?). I em venen al cap dues qüestions: Quin protocol d'actuació té la Guàrdia urbana que els permet treure l'arma davant tres presumptes alteradors de l'ordre desarmats? Qui dóna aquestes directrius a la policia local de Reus?
I el que realment em fastigueja és l'actitud del regidor de Via pública i de la Guàrdia urbana, però sobretot de l'alcalde. L'actuació del qual ha estat -mantenint la tònica- prepotent, ademocràtica, ajudicial -la presumpció d'innocència és un dret inalienable vàlid per l'agent i pel detingut-, però sobretot pocavergonya. L'alcalde s'apunta al discurs atemoridor al que ens tenen avesats els dirigents polítics reaccionaris que han vist la llum aquesta darrera dècada -Bush, Aznar, Acebes, Sarkozy, Wolfovitz, Rumsfield, etc.-. Discurs que difon la retallada de la llibertat de l'individu en pro de la llibertat col·lectiva, però que amaga símptomes d'autocràcia i control d'opinió.

"serem sols un país lliure
si som lliures tu i jo..."


Jo hi sóc si tu vols ser-hi. Lluís Llach
TEMPS DE REVOLTES, 2000

3 comentaris:

  1. avui comentant el cas del Bruno, em deien que amb tot el follon de canvis de policia (guardia civil i policia nacional als mossos, urbanos forman-se amb el mossos, etc, etc,) no coneixen a ningu de Reus, poble petit i que tots ens coneixem. Si fosin de Reus, sabrien que en Bruno és una persona que no ha tingut mai cap problema amb ningu. Prepotencia de la guardia urbana, com sempre. Qui té menys inteligencia, és a qui li donen les armes.

    ResponElimina
  2. Ei, nen de portici, has tardat una mica a posicionar-te, no trobes?

    "Què la prudencia no ens faci traidors". Lluís Companys.

    ResponElimina
  3. Benvolgut anònim,
    Dues coses:
    1a. Ja em vaig posicionar davant d'informacions variades i disperses, i en absència sobretot, de la versió de'n Bruno Salter, que és la que em val.

    2a. "Que la prudència no ens faci traidors" ho va dir en Jordi Carbonell a Sant Boi al 1977.

    ResponElimina