dilluns, de maig 16, 2011

La llista de la compra d'en Pérez

FOTO: Reusdirecte.cat
Pujo en bicicleta pel passeig Mata amb la intenció d'enfilar el pont de la via i tirar amunt per la vorera de la carretera de Castellvell i me'l trobe. A dojo! Un parell de filaes d'alcaldes Pérez allà penjats -no ell, els vinils que el promocionen pel 22M-, però la imatge que queda a les meues retines és l'eslògan: “Pensar en Reus”. Però repetit gairebé ad eternum. O com a mínim cap a l'eternitat del punt de fuga de la pròpia carretera. “Pensar en Reus, Pensar en Reus, Pensar en Reus...”.
A mi que em ve al cap quan la mare m'enviava a la bodega a comprar algun descuit d'última hora i jo me n'anava pels carrers estrets del centre -abans que la zona zero del Pallol els substituís- tot repetint-me mentalment la llista de vitualles que havia de dur a casa si o si.
I així, aquell cartellam em retorna la imatge del propi Pérez repetint-se la llista de deures, “Pensar en Reus, Pensar en Reus, Pensar en Reus...”, admetent que aquests darrers anys potser no ha fet tant com calia. I ara s'ho recorda, dia si, dia també, mentre ens envia un díptic on amplia la llista d'oblits: Construir Reus, Millorar Reus, Servir Reus, Viure Reus, Projectar Reus... No en tindrem prou amb un cistell, Pérez. “Pensar en Reus, Pensar en Reus, Pensar en Reus...”. Haurem de menester un carretó d'aquells de cal Gerplex que es pleguen i tot, però que hi cap el que no té nom.
Em pregunto on tenia el cap, tots aquests anys, alcalde? Què me l'hi ha distret els pensaments? Els bancs convergents? La butaca pollosa de l'Elvis reusenc? O la del seu costat dret mateix?
Un consell: si torna a ser alcalde, cues de pansa, candidat Pérez!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada