dimarts, de maig 15, 2007

Fer riure

Aquesta tarda m'han donat un full de paper amb un breu extracte d'un presumpte comunicat que m'insta a assistir demà a la concentració pacífica que es fa pel cas del noi a qui la Guàrdia Urbana va disparar diumenge a la nit. En Puig d'en Cama se'n fa ressó en el seu bloc. No m'agrada llegir el nom de la meva ciutat a les notícies per fets com aquest. No conec el noi ferit de bala i detingut. Tampoc conec el guàrdia urbano que l'ha ferit, que també és una persona, amb la seva vida privada i tot això que fan les persones de veritat. Per tant, m'estalvio intencionadament els judicis prematurs.
Em sobta de tot plegat l'actitud de la Coordinadora Reusenca Independent -CORI- que en la seva plana web publica el mateix comunicat que Vilaweb atribueix a "amics i familiars" com si fos propi. Tampoc aquí m'atreveixo a fer judicis precipitats. Només que no em casa l'actitud de fer mofa de segons què i després intentar fer propostes reals o que entrin en el camp de realitzables. Vaja, el que s'entén per propostes polítiques. Ep! Que si en volen fer, que en facin. Que tothom es lliure de fer el que li dongui la gana però que després no ens venguin la moto de l'alternativisme juantxi. I vagi per endavant que la meua simpatia pel Sr. Ortiz és nul·la. La seua actitud envers el tema de Barraques de Festa Major o la seua manca de gust estètic en via pública em repugnen sobiranament (vegi's els lligacavalls del carrer Llovera, el minigolf de l'avinguda Sant Jordi o les rotondes Feng-shui de l'avinguda de Marià Fortuny). La imatge que en tinc s'assembla més a la foto -trucada?- que publica el Sr. Martínez al seu bloc.
Posats a fer hagués trobat més coherent que, davant d'aquests fets, la CORI proposés que la Guàrdia Urbana de Reus portés pistoles d'aigua.
S'ha de ser prou espavilat i moderadament intel·ligent per fer mofa del que hom pensa que pot millorar en la seua ciutat sense caure en el parany de la demagògia, que en època de campanya se'n diu electoralisme.

8 comentaris:

  1. patètica la intervenció de la Katarina stojanov a l'acabar l'acte, l'ha aprofitat per fer electoralisme barat

    ResponElimina
  2. ep!

    a http://tv.cori.cat hi ha un comunicat de l'Ariel Santamaria on demana que la Guàrdia Urbana portin pistoles d'aigua, i bossetes de marihuana...

    ResponElimina
  3. Si. Ja he notat que arrepleguen idees de tot arreu. No m'agrada la CORI 2007.

    ResponElimina
  4. Normalment passem de comentar el que es diu de la CORI, malgrat que aquí cal matisar uns detallets: el comunicat dels familiars i amics dels detinguts se'l va fer seu la CORI (citant que és dels familiars i amics) perquè és de calaix donar-hi difusió. També vam publicar la convocatòria de la concentració.

    És l'únic contingut del web que no està escrit en clau d'humor, perquè aquesta història de les pistoles que es disparen soles no només és mentida (llegiu sobre la Walther P99 i ho entendreu), sinó que no fa cap gràcia pensar que això li pot passar a qualsevol.

    A banda, no tothom ho sap però el Bruno Salter és un dels millors amics de la Katharina Stojanov, de fa anys.

    No passa res si no t'agrada la CORI o les nostres propostes, nen de portici, i pots criticar lliurement qui et peti, però no pots dir alegrement que fem mofa d'una cosa així perquè no és cert.

    Només afegir que això que explica l'Hèctor Bofill al seu comentari va ser publicat a Telecori 24 hores abans que escrivissis aquest post (o sigui que ens has copiat tu la idea, nen de portici).

    La CORI pel poble!

    ResponElimina
  5. El nen de Portici és de Reus? No coneix ningú (ni el Bruno ni el poli).

    Efectivament és de Portici, a la Campania italiana.

    ResponElimina
  6. Jo vaig rebre el comunicat dels amics del Bruno de la llista de correu de la CORI i vaig veure la roda de premsa a la web de Telecori. No hi ha cap mal en parlar del tema, no ho han fet tan malament.

    ResponElimina
  7. Efectivament, nena de Reus, sóc de Portici. Que em va pintar en Mariano Fortuny a la platja de Portici al 1874 i des de fa uns anys descanso a la Sala dels artistes reusencs del sXIX del Museu d'Art i Història de la plaça Llibertat.

    Cori: llegeix-te bé el meu post. No dic que feu mofa del cas Bruno. Precisament la vostra actitud no és de mofa. El que critico és la manca de coherència i l'apropiació -segons el meu punt de vista, ni millor ni pitjor- d'un tema amb clarobscurs. Llegiu la carta d'en Bruno. En cap cas diu que li disparessin, sinó que el van ferir de bala -lamentable igualment, però diferent de ser disparat, fet que denotaria intencionalitat o manca de control personal- i reitera que "ell no pertany a cap partit polític" en el que, personalment entenc, que és un desmarcatge de la vostra actuació.
    Insistixc, penso que feu ús electoral d'un tema prou fomut, així com l'alcalde i el Sr. Ortiz n'han fet per demostrar autoritat (pensant-se que la seva imatge de govern es reforça davant una colla de "peluts malvestits"). I d'això, repetixc, se'n diu demagògia.

    ResponElimina
  8. Doncs estic d'acord amb tu, la veritat. Jo també crec que han fet electoralisme del cas d'en Bruno i si bé és cert que és molt amic de la Katerina i que ella estava molt afectada realment per tot plegat també ho és que ni pertany a la CORI ni ho pretèn. O això es desprèn del seu comunicat i de les converses de bar amb un amic comú un parell de setmanes abans dels fets.

    ResponElimina