diumenge, de febrer 11, 2007

Dos equatorians per un terrorista

En Salvador Cot es pregunta a la seva columna d'opinió per les conseqüències que pot produir la mort de De Juana Chaos al llit de l'hospital on jeu lligat des de fa més de dos mesos. El problema no és la pregunta -encertada- que ens fem molts des de fa setmanes -l'Oleguer ha estat el darrer- sino la mentalitat des de la qual la plantegem. M'explico: qualsevol persona amb unes mínimes nocions democràtiques i principis de tolerància i perspectiva social s'adona que l'actuació del govern espanyol envers els empresonats d'ETA frega, si no supera, el cinisme d'estat.
En canvi, des de l'imaginari espanyol, després de l'atemptat del 30 de desembre amb dos morts que per ells són de segona -eren d'Equador, ja m'enteneu- es necessita la mort d'aquest terrorista. Es necessiten sadollar les ànsies de venjança i com el sistema penal no admet la pena de mort, han manipulat i interpretat a cor què vols uns articles d'opinió (El escudo i Gallizo, recomanables si voleu entendre el nivell de paranoia de bona part del sistema judicial espanyol) per tal de portar De Juana a la vaga de fam.
Quan aquest señor hagi mort -perquè el deixaran morir, no us en càpiga dubte- l'opinió pública espanyola estarà preparada per continuar endavant amb el procés.
Per ells, el tracte haurà estat just: dos equatorians per un terrorista. Encara que això els deixi fora del joc democràtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada