dilluns, de febrer 05, 2007

Torquemadas

Llegeixo en la revista Sapiens d'aquest mes un il·lustrador article sobre l'actuació del Tribunal de la Santa Inquisició i de la carrera del gran inquisidor Fra Tomás de Torquemada, i no puc evitar pensar en la manifestació que el Foro de Ermua va convocar dissabte passat per condemnar el diàleg com a eina política per evitar més morts per terrorisme a l'estat espanyol.
Les ganes de continuar amb un post anterior són immenses però la mandra i el fastigeig em retenen. Amb tot, si la manifestació de dissabte no va ser una gala de poderío españolista amb himne inclòs que baixi Sant Pere i ho vegi.
Tota aquesta simbologia en una manifestació contra el diàleg s'assembla a l'excés de zel que mantingueren els inquisidors contra els mals cristians -ara, mals espanyols- i l'ús polític i econòmic que es va fer del Tribunal del Sant Ofici és cagadet, cagadet a la manipulació de les víctimes del terrorisme amb finalitats electorals. I saltant-se les pròpies lleis a la torera (mai més ben dit).
Han canviat el Cristo gros i els crucifixos per estanqueres i pancartes però són els mateixos que han fet d'España el país estret i mediocre que és... Convertiu-vos o moriu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada